5 Tips om je auto te wassen

Je auto wassen met pre-foam. Deze 5 tips helpen je om je auto te wassen.

Een auto wassen is niet zo heel ingewikkeld, maar het ook fout gaan als je even niet goed oplet. Daarom krijg je van Autowasstraat Was In Sleen 5 gratis tips om zelf je auto te wassen.

Tip 1 – Spoelen

Tip 1: Spoel je auto schoon met een tuinslang, of zoals je bij ons kunt doen: met de hogedrukreiniger. Zorg er wel voor dat je minimaal 20 cm van je auto verwijderd blijft met de drukspuit, je zou anders schade kunnen veroorzaken aan je auto.

Spoel het ergste vuil er af. Het hoeft nog niet brandschoon te zijn.

Na het afspuiten met de hogedrukreiniger kun je een gratis foam aanbrengen. Dit is een actieve voorwas die het vuil dat nog op je auto zit losweekt. Na een minuut of tien kun je met de hogedrukreiniger het foam er afspuiten.

Tip 2 – Weg met die spons

Tip 2: Gebruik geen spons, maar een microvezel doek. In een spons blijft vreselijk veel vuil achter en iedere keer dat je over je lak gaat komen er krassen in.

Als je gebruik maakt van onze wasserette dan hoef je je hier geen zorgen om te maken, want onze zachte borstels zijn speciaal gemaakt om kras-vrij je auto te kunnen wassen.

Tip 3 – niet schrobben

Tip 3: Was altijd in de lengterichting, draai geen rondjes. Als je rondjes draait met je microvezel doek krijg je swrils in je lak en dan lijkt het net of er een stukadoor aan de slag is geweest. Werk in lange banen en begin bovenaan.

Tip4 – Gebruik twee emmers

Tip 4: Gebruik twee emmers als je zelf je auto wast. 1 emmer is gevuld met schoon water en de andere is gevuld met sop. Na het wassen knijp je de spons uit (niet in een van je emmers), spoelt hem uit in het schone water en dompelt hem onder in de emmer met sop. En zo verder.

In onze autowasstraat hoef je hier geen rekening mee te houden omdat onze wasborstels tussendoor steeds worden schoongemaakt met vers water. Zo krijg je nooit een krasje op je auto.

Tip 5 – Drogen maar!

Tip 5: Droog je auto met een droogdoek. Geen theedoek natuurlijk maar een speciale, hele zachte droogdoek die geen krasjes achter laat. Het grootste voordeel van een goede droogdoek ik dat de doek vreselijk veel water vast kan houden en al het water als het ware opzuigt van je auto af.

Het resultaat is verbluffend!

In de wasstraat voor je auto in Sleen maken we gebruik van lucht om je auto te drogen. Je auto komt er bijna helemaal droog uit. Die paar restjes kun je met een droogdoek nog even afnemen en klaar ben je.

Wil je ook een super schone auto en heb je geen zin om dat allemaal zelf te moeten doen? Maak dan gebruik van de autowasstraat in Sleen. De modernste apparatuur was je auto in een paar minuten super schoon.

Lees ook ons blog over hoe je een auto wast zonder krassen: Autowassen in de wasstraat zonder krassen.