5 Vragen over de wasstraat

Auto van Autobedrijf van der Weide door wasstraat in Sleen

Niet iedereen is bekend met een wasstraat. Sommige lezers beginnen net met autorijden en vragen zich oprecht af waar je een auto kunt wassen in Drenthe. En andere lezers willen misschien meer weten over autowassen in het algemeen.

Onderstaand vind je 5 vragen over autowassen in een wasstraat, misschien heb je er iets aan.

Hoe werkt de wasstraat in Sleen?

In Sleen bij autowasstraat WIS (Was in Sleen) maken we gebruik van een semi-zelfbediening. Je rijdt de auto zelf naar binnen toe en het wassen van de auto gaat automatisch. Maak je gebruik van ons gratis voorwasprogramma, dan is dat ook even handwerk, maar je auto wordt hier wel schoner van.

Voor je naar binnen rijdt kies je het programma dat je wilt gebruiken, rekent af met de pin en je bent klaar.

Welk wasprogramma in de wasstraat?

In onze auto wasstraat hebben we de volgende programma’s samengesteld. Deze lopen op van simpel schoonborstelen tot een uitgebreide wax en polish-behandeling inclusief de onderzijde van de auto.

Deze wasprogramma’s voor je auto hebben wij bij Was in Sleen:

Basis: wassen en drogen;
Basis +: Wassen, drogen, schuim, hogedruk, wax
Top: Wassen, drogen, schuim, hogedruk, wax, bodem, wielen
All-in: Wassen, drogen, schuim, hogedruk, wax, bodem, wielen, super polish

Wanneer moet je met de auto door de wasstraat?

Je doet er goed aan je auto te wassen als je duidelijk ziet dat vuil op de auto achter blijft. Modder en opspattend vuil zie je al vrij snel ophopen achter de wielen op de carrosserie van de auto. Zeker als je veelvuldig binnendoor rijdt, dan wordt je auto snel vies.

Het is raadzaam om je auto minstens 1x per maand door de wasstraat te halen. Hardnekkig vuil krijgt zo geen kans om in te trekken en bovendien is je auto veel gemakkelijk schoon te krijgen als je hem vaker wast dan 1x per jaar, bijvoorbeeld.

Is de wasstraat slecht voor je auto?

Een wasstraat is niet slecht voor je auto. Onze borstels zijn van hoogwaardige kunststof gemaakt die zacht zijn voor de autolak, maar hard genoeg zijn om vuil van de auto te halen.

Als je je auto netjes in het midden parkeert en je verder aan de voorschriften van de wasserette houdt, is een wasstraat niet slecht voor je auto.

Wat zijn de kosten voor de wasstraat?

De kosten voor de wasstraat variëren naar gelang welk wasprogramma je gebruikt. Bij Was In Sleen (WIS) kun je voor 10 Euro je auto al helemaal laten wassen. Het duurste wasprogramma voor je auto kost 15 Euro.

Wil je meer informatie over wasprogramma’s voor je auto, neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder.