Je Auto wassen zonder krassen?

Je kan je auto wassen zonder krassen als je hem met de hand wast, of als je hem in de autowasstraat laat wassen. En bij dat laatste zitten er wel een paar haken en ogen aan, dus kijk van te voren goed naar wat voor autowasstraat het is.

Met de hand wassen is het beste

BMW motor afspoelen in de wasstraat.

Als je je auto met de hand wast en je werkt volgens onderstaand schema, dan is de kans op krassen nihil. Met de hand wassen is de beste keus omdat je zelf bepaalt hoeveel druk je met je spons uitoefent en bovendien kun je zelf heel goed in de gaten houden dat je niet met een vuile spons weer over je lak gaat staan schrobben.

Met dit schema krijg je een hele schone auto, maar hij is wel wat tijdrovend.

  • Spoel je auto af met de hogedrukreiniger om het ergste vuil eraf te spuiten. Let op: gebruik nog geen spons!
  • Spuit hem in met pre-foam. Het foam trekt in hardnekkig vuil zoals pekel, teer, remstof, vastgekoekte aarde en zand. De bedoeling is dat het foam het vuil losweekt. Let op: nog steeds geen spons gebruiken!
  • Spoel je auto af met de hogedrukreiniger. Je zal zien dat je auto al haast als nieuw er uit ziet. Gebruik nog steeds geen spons!
  • Dan komt het zware werk: gebruik twee emmers, met in elke emmer een dubbele bodem zodat het zand daar in weg kan zakken als je je spons uitspoelt en je dit niet iedere keer weer in je spons opzuigt. Een spons gevuld met zand en vuil schrobben over de lak van je auto geeft geen mooi resultaat. Het is dan net alsof je met een schuurspons je auto aan het wassen bent. Zorg iedere keer voor een goed schone spons.
  • De ene emmer bevat water met sop, de andere emmer is schoon water om je spons uit te spoelen.
  • Na het wassen even goed afspuiten met de tuinslang en drogen met een zachte doek.

Daarna kun je nog allerlei waxen en poetsmiddelen gebruiken, maar die bewaren we voor een andere keer.

Het wassen van je auto met de hand is een tijdrovende klus. Het geeft weliswaar het mooiste resultaat, maar je bent er zo twee uur mee zoet. En behalve de pensionado’s zijn er maar weinig mensen die hier tijd voor hebben (of maken).

Je auto wassen in een autowasstraat.

De oplossing is het beste alternatief: de autowasstraat in Sleen!

In Sleen op de Meulenakkers staat bij Autobedrijf Van der Weide een zeer moderne autowasstraat waar je je auto zonder krassen kan wassen.

Hier kun je vooraf je auto afspoelen met de hogedrukreiniger en daarna zelf inspuiten met speciale foam zodat al het hardnekkige vuil eraf geweekt wordt. Even minuutje of wat wachten tot het foam zijn werk doet, daarna afspoelen zodat hij al nagenoeg helemaal schoon is.

Tot zo ver ga je gelijk op met het handmatig wassen van je auto. Je gebruikt nog steeds geen spons, maar je laat het water en de foam al het werk doen. Maar nu komt het leuke: de rest gaat vanzelf.

Zachte borstels wassen al het vuil van je auto

Na het afspoelen rijd je de auto naar binnen en gaat de machine zijn werk doen. Bij Was In Sleen gebruiken ze zachte borstels en een luchtdroger (geen doeken!) die je auto masseren en verwennen tot al het vuil er echt af is. Daarna kun je, afhankelijk van het gekozen programma, nog even kijken naar de verschillende soorten wax en bescherm-lagen die er overheen gespoten worden. Even drogen en voilà, je auto is weer als nieuw: wassen zonder krassen in de autowasstraat.

In de autowasstraat ben je zo klaar

Een programma duurt ongeveer 10 minuten en als je de tijd er bij rekent dat je van te voren kwijt bent, sta je binnen 20 minuten aan de andere kant van het pand met een schone auto, volledig krasvrij.

De belangrijkste tip

De allerbelangrijkste tip die ik je kan meegeven als je je auto gaat wassen is: zorgt dat hij schoon is voor je hem gaat wassen. Dat klinkt gek, maar je zal niet de eerste zijn die vrolijk op zaterdagochtend met een emmer en spons zijn auto kaal staat te schrobben.

Zorg dat het ergste vuil er af is en ga daarna pas met een spons aan de gang. Dat geldt voor het wassen met de hand, maar ook voor het wassen in een autowasstraat. Goed van te voren afspoelen en dan pas wassen. Alleen op die manier kun je je auto wassen zonder krassen bij Autowasstraat WIS in Sleen.