Hoe krijg je modder van je auto af?

Modder krijg je makkelijk van de auto af als je eerst je auto afspoelt met de hogedrukreiniger en daarna inspuit met foam. Foam is een voorwas en blijft op de auto zitten. Het gaat bruisen en borrelen en vreet zo als het ware het hardnekkige vuil van je lak af. Zo krijgt aangekoekte modder geen kans.

Modder van de auto verwijderen

Na het intrekken van het pre-foam gebruik je de hogedrukreiniger weer om je auto van het schuim te ontdoen.

Wie veel door Drenthe en Overijssel rijdt weet dat je vooral in de herfst en wintermaanden een behoorlijk vieze auto kan krijgen door alle troep die op de weg ligt. Zeker aan het begin van het oogst-seizoen ligt de weg vaak vol met modder en als het dan even geregend heeft en er ook nog eens blad gevallen is, dan wordt het al snel echt een vieze bende op de weg.

Modder op de auto op zich is niet slecht voor je lak, maar helaas zit er in de modder ook heel veel andere stoffen die misschien wel slecht zijn voor je lak. Een beetje net als vogelpoep; als je dat niet snel verwijdert, dan vreet de vogelpoep zich iin je lak en die raakt daarmee beschadigd. Zonde!

Modder doet dus eigenlijk een beetje hetzelfde met de autolak.

Los van de lak van de auto heeft modder ook een slechte werking voor de bewegende onderdelen op, maar vooral onder, je auto. De troep blijft in je wielkasten hangen, hoopt zich op tussen de stuurstangen, slangetjes, het motorblok, remmen en aan de binnenkant van je velgen.

Door gebruik te maken van een autowasstraat die ook de onderkant schoon spuit kun je modder ook aan de onderkant van de auto verwijderen. Hier is pre-foam niet echt nodig, maar het kan wel eens nodig zijn om de onderkant twee keer te doen als je echt een 100% schone auto wil hebben.

Bij onze autowasstraat in Sleen (vlak bij Emmen) kun je ook kiezen voor een autowasprogramma die de onderkant stevig onder handen neemt. En als je dan zelf met voorwas aan de gang gaat dan is het resultaat erna verbluffend! Een super schone auto zonder modder.