Is vaak wassen slecht voor je autolak?

Veel wassen is slecht voor je autolak.

De vraag die we wel eens krijgen van onze klanten is: “Is vaak wassen slecht voor je autolak?”.

Het antwoord is niet meteen in een zin samen te vatten, want het verschilt namelijk hoe intensief je je auto of camper wil wassen.

Als je je auto elke week zeer intensief reinigt dan is het belangrijk dat je dit op de juiste manier doet. Ga je elke week aan de slag met een emmer water en sop, dan kun je ervan op aan dat je lak op den duur er slecht uit gaat zien.

Met een emmer en sop schuur je ook het vuile water steeds weer over je lak heen en iedere keer dat je dat doet beschadig je de autolak. Als je dit maar lang genoeg volhoudt, dan verliest de lak op den duur de mooie glans. Een doffe lak is het gevolg en ondanks dat je elke week je auto “wast”, wordt-ie er niet beter op.

Als je de auto elke week met een emmer en sop wast is dat slecht voor je autolak.

Gelukkig kan het ook op een goede manier. We geven je een paar tips.

De veiligste manier van je auto wassen is door hem een eer per week gewoon af te spoelen. Desnoods eerst even met foam besproeien om het hardnekkige vuil er af te laten weken. De foam is hier speciaal voor gemaakt, dus dis kan geen kwaad. Daarna afspoelen en niet meer aan komen.

Zo hou je vrij simpel en zonder kans op krassen op je autolak een schone auto.

Een andere optie is om 1x per maand de auto door de wasstraat te halen. De autowasserette heeft speciale borstels, speciaal sop en speciale wax die je auto optimaal schoon maken en beschermen. Je kan er meer over lezen in ons andere blog: 5 Tips om je auto te wassen.

Ook voor de autowasserette geldt dat veel wassen niet de beste keus is. Belangrijk is dat je vuil (denk ook aan strooizout, modder van de berm) niet te lang laat zitten omdat het anders gaat invreten in je lak.

Als je een keer per maand je auto wast in de wasstraat is dat niet slecht voor je autolak.

Twijfel je over de juiste manier van behandeling, neem dan even contact op of kom gezellig even langs. Onze ervaren specialisten kunnen je alles over autowassen en autolak vertellen.